lördag 26 oktober 2013

Visning o förklaring ATC

 
Fortsatt visning ifrån Inspirationskursen med ATC.
 
Hittade en bra förklaring i:
SCRAPBOOKING I FOCUS
som jag vill delge er här.
 

Vad är ATC?

Du kanske har hört namnet eller sett de små korten, men vad är det och vad har man dem till?
ATC är en förkortning för Artist Trading Card och är precis vad det heter. Ett kort du uttrycker ditt konstnärsskap på och som sen byts bort och samlas i pärmar.
Unika ATC kallas originals, ett set av likadana kort (oftast gjorda för en speciell swap) kallas editions och numreras ofta på baksidan.
Det är väldigt enkelt och roligt att göra ATCer och det finns egentligen bara tre regler du bör hålla dig till, de två första är faktiskt de viktigaste: Den första är storleken! En ATC är alltid 2½x3½ tum (dvs 6,35x8,89 cm). Den andra regeln är att de bara får bytas elle ges bort, ALDRIG säljas. Den tredje regeln är att de ska vara så platta att det går att förvara i plastfickor för samlarkort. Annars finns inga gränser, alla material och tekniker är tillåtna.
Hur man gör då?Börja med att skära eller klippa ut en bit cardstock som bakgrund. Efter det är det bara att skapa på, måla, klistra, stämpla, brodera. Som sagt, all metoder är tillåtna.
Materialen du kan använda är oändliga; klipp i tidningar, SY dina ATCer (!), använd ölunderlägg, biljetter, bokmärken, klistermärken mm mm
Ofta gör man fler stycken på ett tema och då är det roligt att tex använda variationer av samma bild, tex olika spelkort.

Baksidan på ATCn:

På baksidan skriver du vem som gjort kortet, du ger ditt konstverk en titel och skriver dit ett datum. Gör du en hel serie ATCs numrera du dem.

Har du inte provat ATC tycker jag du bör göra det. Det är roligt att jobba på ett litet format och du kan testa saker eller tekniker du kanske vanligtvis inte gör. Embossa, använd krakeleringsfärg eller varför inte testa din nya maskin? Enbart DIN fantasi sätter gränserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar