fredag 23 oktober 2020

Utgå från Kias Design Ansikte

Ansikte akvarell i lila toner är ganska nya hos Kia. Det var perfekt att skära av detta papper på hälften och utgå från det. 


Sedan limmade jag fast boksidor så det fick ungefär ansiktsform. Därefter limmade jag washitejp med röda siffror respektive pilar. Hade någon tanke så det limmades på två pappersremsor i nedre kant. Tyckte det röda och svarta blev väl markant så jag la på lite gesso här och där med en spatel.


Hade tänkt låta färg rinna över pappret. Kom på att det är ju kul om det inte är helt plant då. Så modeling paste genom en finmönstrad stencil. 


Sedan färgen, liquid acrylic i färgerna umber och tiger orange. Sprayade förs lite vatten, la på umber-färg med pensel och sprayade med mer vatten. Spädde ut färgen med vatten och la på med pensel. Ville få den att rinna lite mer. Ville ha den mörk och ljus. Sprayade mycket för att få bort färgen från mönstrets ovansida - gick så där. Fick torka lite emellan. Det bra med akrylfärg är att den torkar vattenfast. Sist la jag på lite tiger orange. 


Så ett lite focalpoint i ena hörnet. Hade hittat dessa ljuva tags hos Kia. Märke AB Studios. Ville använda dem! Så ett par sådana, bit av ett tyg, text. Häftade fast det. 


Här har jag också stämplat med en textstämpel. Kunde varit nöjd med detta.


Men funderade ett tag på att lägga till en text under ansiktet. Kunde blivit så här. 


Men så ville jag göra lite mer... och tyckte att munnen var väldigt röd i förhållande till resten. Hade sett Dina Wakley låta det rinna färg från ett öga - det var jag ju tvungen att testa! Kunde valt en annan färg, den blev väldigt blå - men detta var vad jag hade. Återigen fluid acrylic färg Deep turqouise. 

Ett focal point till med tags från samma papper för att dölja den röda munnen. Så gillar jag att binda ihop dem. Dvs samma sak på alla ställen. Hittade små runda vita cirklar som jag klämde in runt tagsen. Sedan vill jag gärna rama in med tre focal point. Eller kanske det är mer tre kluster runt focal point ögonen... och så lite Icing paste vintage gold pålagt med spatel. 


Detta lilla kluster hade först bara vita cirkeln. Fick sedan en bit tyg. Men det var naket. Så då blev det även ett gem och den lilla runda knappen. Då fick jag peta in samma saker på de andra två klustren. Det största fick tre knappar. Men när jag skriver detta bara två gem. Kanske sätter dit ett till så småning om... Bara för att det ska vara tre och inte två!


Avslutar med närbild på hörnan och klustret. 

/Liselott 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar