tisdag 23 mars 2021

Påsketiketter och påskkort

Nu börjar påskvipporna vippa lite varstans och man känner att våren och påsken är på väg nu när vårdagjämningen precis varit. Om man vill ge bort ett påskägg eller en en påskkorg kan det ju vara trevligt med en handgjord etikett till så man ser vem det är ifrån särskilt om påskharen är lurig och ställer något utanför en dörr i dessa pandemitider till exempel. Sådana små etiketter brukar jag alltid få bråttom med så här är mina snabbaste etikett-tips gjorda med KiAs Klippark KP112 Vintage Påskharar och KP 059 Påskägg enstaka med effekter. Först ut den allra snabbaste etiketten, bara klipp ut en bild, tejpa på med KiAs dubbelhäftande tejp på KiAs fina bakgrundsfärgpapper, biga(=prägla pappret rakt) en kant och klipp ut! Klar på under 2 minuter! Snabbheten kan man ju behöva ibland när man kommer på för sent att man egentligen behöver en etikett eller om man vill göra många etiketter.
 Därefter kommer 3 etiketter gjorda med samma danska stans, som jag råkade ha i mina gömmor.
Först ut av dem är en enkel etikett där jag bara lagt till påskhälsningen, som jag snabbt skrivit själv. Den är bara vit på baksidan.
Om man faktiskt har lite tid på sig att göra en etikett så kan man ju kosta på sig att limma fast några blommor på den.
 Denna etikett är dubbelsidig.

Den tredje etiketten har jag stansat ut framsidan 2 extra gånger och dolt hålet som blir av handtaget. En smal washitejp fick åka på. Den vackert gula cardstocken finns hos KiA. Glad påsk har jag skrivit för hand på framsidan. Det går snabbast så och jag kan anpassa storleken på bokstäverna.
Insidan fick lite KiAs bakgrundspapper och den enda glad påskstämpeln jag sedan länge äger.

 

Man kan ju titta i sina gömmor vad man har för etikettstansar och kolla vilka som passar i storlek till KiAs fina klippark. Om de inte är exakt samma storlek kan man ju fylla på med lite påskägg, kanske från KiAs klippark, rita själv eller så har du, som jag en washitejp som bara väntar på att få komma till användning.


Ibland kan stansen och klipparket göra nästan hela jobbet som med denna. Nu lyxade jag till den med en öljett. De har ju väntat alltför länge på att få komma till användning. Jag vågade klippa för hand i klipparket men har du en "nesting" stans kan du ju använda den för att stansa ut klipparket och sen stansa ut pappret med nästa storlek. Detta är från KiAs 50 pack vita cardstock.
Man kan ju också leta lite på sitt "överblivna pappersbitar"-ställe och hitta något gammalt mönsterpapper.
Denna etikett är också en väldigt gammal stans men stängningen går att göra med en hörnrundare och en skalpell. Effektiv låsning.
En etikett som vanligtvis behöver en natt på sig för att torka ordentligt är denna. Gillar man bling så är detta en effektfull ram. Jag provade förresten med bladguld men den är svårare att begränsa så folie är lättare att arbeta med. Sen kan man ju tänka på knuten man knyter. Just denna har jag trätt mitten av bandet genom hålet framifrån och sen trätt i ändarna genom öglan som tittade fram genom pappret.

Jag har gjort många kort i mitt liv men påskkort har jag aldrig riktigt satsat järnet på men i år gör jag ett undantag. Detta kort och etiketterna tar jag med mig till butiken på lördag för åskådning.


Papperskycklingen är en Karen Burniston stans från mina gömmor. Det gula pappret med vita prickar finns i butiken i A4-format och är av märket Reprint. Kycklingens pupiller är utstansade från Tonic Studios Craft Perfect Glossy Black - High Gloss A4 papper 250 gsm Mirror Card som också finns i butiken tillsammans med regnbågens alla färger. De är nog mina enfärgade favoritpapper över huvud taget just nu.

På lördag 27/3-21 kommer DT Helen att demonstrera gelli plate i butiken och jag kommer att hänga där och bara ha kul. Ta gärna med er ett ATC-kort att byta med oss när du kommer till butiken nästa gång. 

Jag vill också uppmärksamma att Hjärnfonden, som jag är helt övertygad ligger många varmt om hjärtat söker stöd för sin forskning.

Jag avslutar med en filmsnutt

med en massa olika påskklippark som KiA säljer.

Håll i och håll ut! Glad påsk!
 Kram Katja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar