tisdag 26 januari 2021

Alla hjärtans dag-kort i slimlineformat med enkel pop-up

 

Med lite mindre än 3 veckor kvar till Alla hjärtans dag visar jag mitt livs första blogginlägg ever där jag skrapat ihop ett scrappat kort i det populära slimline-formatet med min favorit pop-up. Detta kort får plats i ett avlångt kuvert av sorten E65, som säljs i Sverige.

Det vackra glansiga pappret och hjärtpappret finns hos Kias butik liksom ett 50-pack vita cardstock och smart dubbelhäftande tejp som man kan riva av. Väldigt praktiskt och lätt att ta med sig.

Mina mottagare av kort scrappar inte själva utan hade varit nöjd med detta kortet som det ser ut på bilden ovan. Om man vill överraska lite och lägga ner lite mer tid kan man göra en liten lucköppning bakom varje lucka. Man kan t. ex. skriva Jag gillar dig, och namnet på mottagaren eller som jag som känner en som fyller år på Alla hjärtans dag.

Det hela är väldigt enkelt. Knepet är att sätta magneter mellan mönsterpappret och baksidan så håller det sig stängt.
Ett helt enkelt kort hade kunnat haft hela hemliga hälsningen bakom luckorna och en slät baksida. Färdig med det. Eller så har man mer tid över nu i dessa pandemi-tider för man får mer hemma-tid och gör ett vikbart kort och det är då pop-up idéerna poppar upp.
Jag börjar med den enklaste formen av pop-up som jag kan komma på på en vid cardstock som är lite mindre än själva kortet och kan klistras in i kortet på slutet.
 Man måttar upp två parallella linjer över vikningen på kortet.
Dessa har en rät vinkel till mittlinjen och är lika långa på båda sidor om mitten. 
Viktigt när man skär ut dem att de slutar på samma höjd.
Sudda ut strecken.
Så har vi fått oss en kvadrat från sidan eller
ett trappsteg om du så vill.
Det blir ju hål bakom.
Det fyller jag igen med samma vita cardstock som utsidan av kortet består av.
Man skulle kunna rita fina hjärtan runtom, doodla eller stämpla hjärtan som en ram runt om man vill. Jag valde att stansa ut hjärtan. Min ena hjärtbårdstans gick bara vågrätt men jag trixade lite så här så fick jag till den även på högkant.
Redan i första kortet tänkte jag vi skulle gå upp på nästa pop-up nivå genom en som jag kallar prispall. 
Man skär ut en likadan bas som vi redan gjort. Sen skär man en mindre i mitten.


och dekorerar efter smak och behag och vips har man gjort sig ett Alla hjärtan dag-kort!

Jag avslutar med en liten filmsnutt där ni kan beskåda vilka andra bakgrundspapper det finns av Kias Design ifall ert Alla hjärtans dag-kort kanske passar bättre i en annan färg.
Ha det gott! Kram Katja


4 kommentarer: