fredag 30 juli 2021

 Så var det fredag igen.  Jag tycker mycket om att titta runt på Youtube för att inspireras av olika duktiga konstnärer. Dagens kort är inspirerat av Jennifer McGuire.


Jennifer använde sig av en färdig mall, men eftersom jag inte hade en så gjorde jag en själv. Den blev inte lika exakt, men tillräckligt bra.

Jag tog skar till två cardstockbitar som var 5 3/4" i kvadrat och limmade sedan dessa enligt bilden: 


Sedan ritade jag av denna på en tjock ganska hård plast (samma tjocklek som en stencil) och skar ut och fick då två bitar som ser ut så här:

   

Den inre biten har jag markerat ut mitten på och dragit några diagonallinjer samt gjort cirklar i mitten med hjälp av en vanlig passare.

Jag skär till en ny cardstockbit som är 5 3/4" i kvadrat. Denna läggs nu in i min MISTI. Med hjälp av mallarna ovanför bestämmer jag en plats att sätta min lilla blomma på. Sedan sätter jag Distress Ink Squeezed Lemonade på stämpeln och stämplar på cardstocken. Vrid pappret 1/8 varv och stämpla igen - fortsätt tills du gått hela varvet runt och skapat en cirkel. Cardstocken hänger lite utanför MISTI:n när man stämplar, men det gör ingenting.

Efter det placerade jag om stämpeln lite längre ut från mitten och på nästa diagonallinje och stämplade ytterligare ett varv. Nästa varv satte jag stämpeln lite längre ut och tillbaka på den första linjen. Jag fortsatte att alternera mellan den första och andra linjen för att få blomman där jag ville ha den.

När jag fått så många varv som jag önskade så skar jag cardstockbiten på hälften och monterade den på två mattor som var aningen större än min cardstockbit. Den ena mattan var svart och den andra en mörklila färg. Båda monterades på en kortbas som var något större än mattorna.
 

Följande färger användes till blommorna:

Picked Raspberry, Salty Ocean, Squeezed Lemonade, Spiced Marmalade och Cracked Pistachio. Blomman som jag stämplade med kom från SimonSaysStamps "Look for the Miracles". Men det går utmärkt att använda vilken liten blomma, stjärna, hjärta eller annat som man har.

På kortet med den lila mattan skar jag med hjälp av min BigShot och en die ut en liten lila cardstockbit som jag embossade i vitt en fin text från detta stämpelset (Finns sååå många fina texter i detta set!) limmade den i mitten långt ner på kortet och la till ett antal stenar i olika färger.


På kortet med den svarta mattan embossade jag ordet thanks med Distress Embossing Glaze och skar ut med hjälp av Diesen från nedanstående set från SimonSays Stamp. Skar dessutom ut en svart bakgrund, som limmades lite offset så att den skymtas litegrann. Texten For all you do embossades i vitt på svart bakgrund. Texterna limmades fast på kortet och jag avslutade med att limma dit lite svarta stenar här och där.


Jag önskar dig en underbar helg fylld med mycket pyssel! :-)                                                           /Joanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar