fredag 27 augusti 2021

 Äntligen fredag!

                                    

Visst känns det som om hösten kryper sig på.... för en del bästa tiden på året med hög klar luft, svampar och bär i skogen, kanske jakt eller fjällvandring eller.... Vad är DIN favoritdel av hösten?

Jag gillar att sitta inne och läsa en bra bok eller att pyssla. På sommaren hinns det inte riktigt med så nu är det snart dags igen.

Jag såg en video som Art Impressions hade där de gjorde en höstkrans med bland annat pumpor och en teknik som får det att se ut som om man målat med vattenfärger. Jag har gjort en hel del kort med samma teknik tidigare och kom ihåg att jag hade någon stämpel med pumpor på någonstans. Så det blev till att gräva i gömmorna... Det här måste jag också göra! 

Det här är en teknik som kan göras med alla möjliga stämplar och inför olika tillfällen! Tex Grattis, Alla hjärtans dag, Jul, Påsk, Halloween, Sympati mm.

Jag börjar med att svagt rita en cirkel med blyertspenna på ett akvarellpapper. Den här gången använde jag mig av en dies som mall, men du kan använda precis vad som helst som är runt och lagom stort.

                           


Sedan tog jag sidan på penseldelen på en Distress Marker (det ska vara en vattenlöslig penna) för att färga stämpeln med och stämplade dit pumporna i nedre delen av rundeln.

                            

Sudda ut blyertsstrecken som går igenom pumporna.


Några kvistar från ett helt annat stämpelset stämplas på samma sätt runt cirkeln.

                            


Fyll på med några blomrankor från ytterligare ett stämpelset. När man färgat in stämpeln med pennan så stämplar du 3-5 ggr nära varandra (så att slingorna överlappar varandra), utan att fylla på med pennan emellan. På detta sätt så blir vissa rankor tydligare och vissa diffusare. Det kommer se ut som vissa är närmare och andra längre bort, dvs det blir ett djup i bilden.

                             


Fyll på med fler blommor, blad eller vad det nu är du vill ha i din krans. När det känns nästan lagom så är det dags att sluta. Ta nu en pensel och doppa i lite vatten, nyp av spetsen med fingrarna så att den blir platt. "Dutta" sedan med penseln över en färg i taget, så att färgen flyter ut lite. Gör samma med pumporna. Jag fyllde på med mer färg i pumporna genom att ta lite med pennan på ett akrylblock, blöta ner med vatten och måla i. Kom ihåg att lämna lite vita ytor.

                            


Jag tryckte ut kransen med en cirkel-die, monterade på ytterligare två vita cirklar för att få lite dimension på det hela. Stämplade ett meddelande i mitten med Forest Moss Distress Ink. Sedan en orange bakgrund som stansats med en bakgrundsdie, och alltihop monterades på en vit kortbas.

                            


Taxtstämpeln är från Pinkfresh Studios "Take Pride"

Distress Markers som jag använt till detta kort är: Carved Pumpkin, Rusty Hinge, Fired Brick, Bundled Sage, Forest Moss, Peeled Paint och Ground Espresso.

Jag önskar dig en underbar helg! På återseende! :-)

/Joanna 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar